Enbart Bloggkraft ...

Jag har antagit utmaning av Petra och nu ska jag sprida den vidare till andra två! Men vänta inte på mina utmaningar och pusta inte ut om ni inte har blivit valda, gör någonting själva! Det finns ingen bättre problemlösare än du själv!

Enbart Bloggkraft

Enbart Bloggkraft!
Enbart Bloggkraft är det vi ser i bloggvärlden. En kraft som kan leda till förändring. Jag tänker här samla exempel på hur vi i bloggvärlden kan göra skillnad. Samtidigt passar bloggen Enbart på att utmana dig. Se till att sprid Bloggkraften till minst två andra bloggare. Be dem att publicera detta inlägg och att samtidigt ge bidrag till minst en av insamlingarna. Har du inte fått utmaningen känn dig fri att bli utmanad och kopiera hela texten. Senast uppdaterade version finner du i denna länk Bloggkraft.

Bloggkraft är när över tusen personer på några veckor skänker pengar till Barncancerfonden mot "Den jävla idioten". Detta till följd av att vi blir berörda och vill hjälpa till. Vi blir berörda av andra människors öde, inte minst av Maddes  mammas sista ord till sin dotter. Utmaningen är att samla ihop 100.000 kr.

Bloggkraft är ibland bara att göra en länk och så får en organisation en gåva. Eller vad sägs om att hundratals bloggar länkar till Uppdrag Barn vilket innebär att ett stort bolag skänker 20 kr/länk till Childhood. Varsågod här fixade jag 20 kr.
Bloggkraft påverkar regeringen. För första gången fick regeringen också känna på kraften i bloggvärlden. Utan den kritik och det stora engagemang som bloggvärlden bombaderade de folkvalda med hade regeringen inte ändrat och gjort tillägg i FRA-lagen.

Bloggkraft är om många läsare plockar fram sin mobiltelefon för att stoppa bröstcancern. Sms:a ROSA till 72900 så bidrar du med 50 kronor till Cancerfonden. Samtidigt får du ett digitalt rosa band till din mobil.  » Läs mer om villkoren här.

Bloggkraft är att i handling och i ord visa att vi bry oss. Du kan välja att skänka 10 alternativt 50 kr genom att skicka ett SMS. Skriv FÖRÄNDRA10 (för 10 kr) respektive FÖRÄNDRA (för 50 kr) och skicka till 72 950. Läs mer om Rädda barnens arbete.

Bloggkraft är att dela med sig av det vi kan. Du kan stödja BRIS genom att skicka ett SMS med texten BRIS25 till 72950. Då skänker du 25 kronor till BRIS. Är du Tele2-kund tillkommer ingen ordinarie SMS-taxa.

Bloggkraft skulle via Action:Aid kunna ge massor av vatten, flera barnmorskor nya skolböcker eller var för inte getter. Man kan här ge bort gåvor i form av hjälp till behövande. Själv funderar jag på om jag skall ge bort en get eller en barnmorska?

Några tips var du denna månad kan spendera några tior eller vad just du kan avvara.

Kopiera gärna texten och lägg på din hemsida, sprid till ett par av dina bloggkompisar. Har du fler uppslag så gå till Bloggkrafts ursprung och ge förslag.


Inlägget är pingat på Intressant.

Peter PC Carlsson, på bloggen Enbart, utmanar alla som läser detta att bidra.

 

Jag hoppas er helg har varit bra. Många kramar och hälsningar!

Det du vill säga
Postat av: j

hej hjärtat . allt bra`å

2008-10-06 @ 12:37:17
URL: http://jenwikman.blogg.se/
Postat av: Bella

Självklart! Men ibland lär man få höra att man är bra person också :) Precis. Jag förstår vad du menar. Men det är lite så i samhället att det är mer det ''perssonen gör'' som man får beröm av :) tack så mycket. Jaa jag är sprallig och lite halvtokig. men allvar när det är allvar som sagt. Hare bra!

2008-10-06 @ 16:45:52
URL: http://bellablogg.se
Postat av: peter pc carlsson

Underbart att du antar utmaningen och att den är vidaresänd.

2008-10-06 @ 17:24:38
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Emma

Hur är det med dig?

2008-10-06 @ 20:51:45
URL: http://emmsan88.blogg.se/
Postat av: lena

Jag har hakat på det:)

Ha det gott, kram lena.

2008-10-07 @ 09:52:36
URL: http://lenahellstrom.blogg.se/
Postat av: Dennis

Åh, vilket fint initiativ! :) Jag måste också göra någonting sådant i min blogg snart...Hur är det med dig idag då? ^^

2008-10-07 @ 11:29:28
URL: http://www.dennism.se

Dela med dig!

ditt namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (ser bara jag)

URL/Bloggadress

Din åsikt

trackback
RSS 2.0